Bravo Refrigeration System - Gelato freezing technology

In this video, you'll discover Bravo's exclusive refrigeration system, which ensures effective and even cold distribution within the freezing cylinder. The lower cylinder of the Trittico contains all the expertise of Bravo's batch freezer: a unique technology that guarantees professionals the production of dry, creamy, and stable gelato. Freezing is the most crucial step in gelato making, and achieving an excellent result depends on several factors such as using quality ingredients, maintaining a correct ingredient balance, and ensuring rapid, intense, and uniform cooling throughout the entire mixture, while respecting both time and temperature. ITA 🇮🇹 In questo video scoprirai il funzionamento dell'esclusivo sistema di refrigerazione Bravo che assicura un'efficace e omogenea distribuzione del freddo nel cilindro di mantecazione. Il cilindro inferiore di Trittico racchiude tutta l’esperienza dei mantecatori Bravo: una tecnologia unica per garantire ai professionisti la produzione di un gelato asciutto, cremoso, spatolabile e stabile in vetrina. La mantecazione è la fase più importante della realizzazione del gelato artigianale, e un ottimo risultato dipende dall’utilizzo di ingredienti di qualità, un corretto bilanciamento della ricetta e un raffreddamento rapido, intenso e omogeneo su tutta la miscela, con il rispetto di tempi e temperature.

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